Ronde tafel - 8 juni 2023

De architectuur van de datagedreven woningcorporatie

Datatagedreven werken is een mooie ambitie, maar hoe maak je dit mogelijk? Er wordt voldoende data gegenereerd, er zijn rapportages beschikbaar, maar écht waarde uit data halen is nog een uitdaging. De standaardrapportages van je leverancier zijn op zich goed, maar je hebt behoefte aan meer flexibiliteit in je rapportages en je wilt naast je ERP ook data uit andere bronnen ontsluiten en combineren.

Zoals altijd leiden vele wegen naar Rome. Wat is de ideale weg? Hoe kun je je dataplatform aanpassen om maximaal voordeel te halen uit standaardisering én op flexibele wijze te voorzien in de vele uiteenlopende informatiebehoeften binnen je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat het dataplatform niet te complex wordt? Hoe zorg je voor gebruikersgemak, naadloze aansluiting op CORA/VERA en toekomstbestendigheid? Om maar een paar uitdagingen te benoemen….

De visie rondom datagedreven werken dient te worden vertaald naar een toekomstgerichte data architectuur. Dit thema staat centraal tijdens de ronde tafel sessie die Valid samen met Wonen Zuid organiseert, specifiek voor woningcorporaties in Midden- en Zuid-Nederland.

Graag nodigen we je uit om samen met collega’s en experts het gesprek aan te gaan.

Agenda

14.30 – 14.45 uur: Inloop

14.45 – 15.00 uur: Welkom en voorstelronde

15.00 – 15.30 uur: Datagedreven werken binnen woningcorporaties
Albert neemt je graag mee in de visie van Wonen Zuid om via digitalisering, datagedreven werken en innovatie aan de uitdagende en dynamische maatschappelijke doelstellingen van de woningcorporatie te voldoen.
Albert van Heugten – Manager Informatievoorziening en Automatisering bij Wonen Zuid

15.30 – 16.00 uur: Datagedreven werken: ja, maar hoe? 
Wat is nodig om datagedreven te werken? Welke stappen heeft Wonen Zuid al genomen en gaan ze nemen om een datagedreven organisatie te worden?
Sandra Vestjens – Adviseur Informatievoorziening bij Wonen Zuid
Joost Wijdeven – Senior consultant bij Valid Digital Business

16.00 – 16.15 uur: Pauze

16.15 – 17.00 uur: Welk dataplatform is voor jou het meest geschikt?
Welke dataplatform varianten zijn momenteel in gebruik? Wat zijn de belangrijkste pro’s en con’s van deze varianten? Schets van een modern, toekomstvast dataplatform.
Joost Wijdeven – Senior consultant bij Valid Digital Business

17.00 – 17.15 uur: Next steps

17.15 – 18.00 uur: Borrel en hapje

Waar?

V-Tower Valid, Flight Forum 565, Eindhoven

Schrijf je in om de sessie niet te missen! 

Direct inschrijven   steps